Off the Record

Musiker och divor

Det finns gott om divor i musikbranschen, något som kanske tillhör dess natur. En av dessa är som nämnd tidigare i ett inlägg, ingen mindre än Kanye West. Hur är det då med Håkan Hellström?

Det har varit en rekordhelg för Göteborg och Håkan Hellström i helgen, med nordiskt publikrekord på Ullevi med hela 70 144 personer i publiken. Med inbjudna gästartiser som Mirjam Bran, Sven-Bertil Taube och Thåström med flera rev Göteborgs egen guldson av hit efter hit i den hela försommarnatten. Efteråt har reaktionerna inte låtit vänta på sig och många tror att det inte går att slå, stämningen, rekordet, känslan efteråt. Men vem vet.

Efter konserterna, under dessa två påföljande dagar, festade Håkan Hellström loss på både Park Lane och Stora Teatern. På klubbarna dansade han med vänner och gick inte hemåt förrän en bit efter fem på morgonen. Numera kallas han för ”Kungen av Ullevi” och det är han ju också på sätt och vis.

Förra gången Håkan hade konsert på Ullevi var både Veronica Maggio och Alice Botéus på plats som gästande artister. Veronica Maggio var uppe på scenen tillsammans med Håkan och sjöng inte bara en låt med honom  utan två – varav den ena, ”Hela huset”, från sitt eget album. Veronica Maggio minns spelningen som magisk och oförglömlig och att hon stannade bakom scenen efter sitt framträdande och dansade till att hitar.

Alice B minns konserten med Håkan annorlunda än Maggio

Alice B var däremot förband och sjöng en av Håkan Hellströms egna låtar ”Fri till slut”. Hon repeterade i två veckor, finslipade och putsade tills låten satt perfekt. Sedan framförde hon den för nästan 70 000 personer på Ullevi. Men däremot fick hon inte betalt för det, utan hon fick tillsammans med två andra artister dela på en back med öl. Hon säger att detta var lite konstigt, som om att hon blev tagen för given – även om det var jättehäftigt att få uppträda och bli förfrågad att göra det. Samtidigt betalar ju inte det hyran, som hon själv säger i denna artikel från Göteborgs-Posten.

De två artisterna minns alltså förra Ullevi-spelningen något annorlunda, kanske också att den ena fick lite bättre betalt för sin insats än den andra.