Off the Record

Streetmode

Streetmode blir allt större och större i vårt samhälle idag och det man brukar koppla streetmode till är hiphop & rappare. Är man en hiphoppare eller en rappare så ska man ha på sig byxor som hänger långt ner, oftast jeans men den kan hända att man även har mjukbyxor på sig.

Jeansen som är långa och hänger kallas baggy jeans, men dom mjuka byxorna har inget speciellt namn. Kanske bär man New Era kepsar eller ett par coola sneakers.Sen brukar man ha en för stor tröja som hänger ner tillsammans med ett halsband av något slag som oftast är guldigt. Något som väldigt många också har är en bandana runt huvudet, vilket också kan kallas scarf.

Street-stilen är mest vanligt bland killar men det händer då och då att man ser tjejer klädda så också. Är man en streetklädd person så lyssnar man oftast på hiphop och rap. En rappare som är väldigt känd och som klär sig på detta viset är Eminem, som föddes år 1972 i Saint Joseph. Han har blivit väldigt känd inom streetvärlden och har skrivit väldigt många kända låtar. Han rappar ofta live och gör dessutom rap-battles som det kallas. En rap battle är när två personer ska försöka snacka mer illa om den andra men samtidigt rappa, så mycket och så bra som möjligt. Sen när dom båda har fått sin tur att rappa så röstar publiken på vem av dom två personerna som har vunnit.