Off the Record

Musiker blir inredningsarkitekt?

Det är ju verkligen så, att allt som har med kultur går ihop med varandra. En artist kan ofta det här mode, en modestylist kan ofta det här med inredning, och en konstnär kan oftast plinga på ett instrument. De verkar vara så att de som har en större talang för någonting, har ofta en mindre talang för någonting annat också. Det är lite märkligt, eftersom det ibland känns som vissa saknar den kreativa ådran helt. Kanske har de bara med uppväxten att göra? Och man inbillar sig bara när man säger att man är ”född till designer” eller något liknande. Det går ju inte att svara på.


Oavsett vad är det tur att alla kreativa människor har en extra kreativitet att falla tillbaka på, om den andra inte fungerar. Sig att man försöker lyckas som musiker, men aldrig slår igenom – då borde man undersöka sin kreativa sida, och testa om den går att leva på. Det är ju faktiskt inte omöjligt att man egentligen är bättre på den andra, bara att den inte har utvecklats. Så om du sitter där och kämpar med musiken, men känner att du inte kommer längre och snart ger upp? Deppa inte ihop då, det finns mängden av kreativa yrken som rent statistiskt borde passa dig:


• Inredningsarkitekt? Har du smak och stil? Är din lägenhet fylld av fräna planscher på artister?  Är ditt piano lite snett i hörnet? Då kan det faktiskt vara så att du är som gjord för att skapa fantastisk inredning. Just nu är personlighet det viktigaste i inredningen, och musiker brukar vara otroligt personliga. Det måste de ju vara för att kunna uttrycka sig i sin musik. Och om du vill ha inspiration? Kika in all modern tapet från Rebelwalls.se,så märker du hur kreativ inredning kan vara.


• Kanske göra som kvinnan i denna artikel? Kulturpristagaren valde att lämna sin konståkning och drömmer nu om en egen julkalender. Hon har tidigare gjort lite teater, och ansåg att det var otroligt kul och givande. Nu är hon intresserad av att ta tag i det på riktigt, och manuset har hon börjat skriva på. Förhoppningsvis når hon sin dröm, och då är hon ännu ett bevis på att den kreativa har mer kreativitet än den tror.