Off the Record

Musik - inspiration för hårtrender

Musik är en stor inspiration till hårtrender helt klart, både för män och kvinnor så finner man inspirationen hos sina favoritartister. Musikstilar har också en tendens till att symboliseras med hjälp av håret, hårdrockarna med sina långa frillor, punkarna med rakade sidor och tuppkammar och nu senast Loreens lugg från eurovision.

På 50-talet regerade rockabilly-luggarna, lockarna och vaxet flödade för de unga och moderiktiga. Idag är rockabilly-frisyren fortfarande het och Grooming erbjuder ett stort antal produkter till de som vill fixa en snygg frisyr. Exempelvis vax i olika modeller från American Crew samt schampoon som hjälper att skölja ur de tunga produkterna. För männen är det just lite tyngre produkter som gör männens snygga hår. Dessutom är det polisonger som skall trimmas efter musikstilen, exempelvis är det långa och breda polisonger som gäller för rocken och obefintliga för popen. Det är inte bara håret som får sig en omgång av inspirationen när det handlar om musik utan kläder och hudvård är alla en del utav stilen och trenden. Hos Grooming.se får man tips och råd för det mesta, allt från att välja produkt till att raka sig på rätt sätt.

Kvinnors inspirationskällor


Som nämnt tidigare så är Loreen numer än stor inspiration för tjejer och deras frisyrer. Det är just den tjocka luggen som fått stort genomslag och populariteten för löshår har ökat:

Dessutom kräver frisyren en speciell stil – och engagemang, menar kändisfrisören. För att lyckas med Loreens hår måste man ha naturligt tjockt hår, eller löshår.
– Hon måste ha löshår för att få till sin frisyr. Men det är mestadels hennes eget, säger Bobby Onducu.


Om man som kvinna känner att man dels har råd med löshår och det underhållet som kommer med att ha lugg så är det en snygg och trendig frisyr. Är man dock mot det lata hållet och vill ha en underhållsfri frisyr så är det lika bra att låta bli just denna. En bra frisyr som är underhållsfri är snedluggar och mittbenor, allt beror dock på vad man har för typ av hår. Lockigt hår kan behöva en kräm med lågt ph-värde som gör att lockarna drar ihop sig och håller i sig.