Off the Record

Festival i Stockholm

Sommaren är i fullgång och imorgon är det midsommar. Redan nu har den första stora festivalen gått av stapeln, Sweden Rock – som var en lyckad tillställning 3-6 juni och från och med nästa vecka kommer festivalerna att följa av varandra. En av de stora festivalerna är Bråvallafestivalen som kör igång nästa vecka den 26 juini. Artister som Robbie Williams,  Calvin Harris, Muse, In Flames och Kent ska samsas på scenen och det förväntas bli ett storslaget spektakel.

Men vad gäller festivaler i Stockholm kommer det att dröja tills augusti innan det är dags. Vi talar så klart om Stockholm Music & Art med artister som Beth Hart, Van Mottidon och Thåström. Festivalen är även en konstfestival och för dig som tycker det är alldeles för långt kvar till festivalen kan trösta dig med att de nu i alla fall har släppt festivalscenen och konstprogrammet. Läs mer om detta här.


Är du en av de som ska åka till Stockholm för att gå på festivalen är det god tid nu att börja boka hotell, annars finns det en stor risk att du inte får någon sovplats. Hotell i Stockholm bokar du bäst på nätet, då hittar du det bästa priset och även det största utbudet.


Förra året var Stockholm Music & Art en storslagen succé, bland annat tack vare Neil Young som tog över scenen. Så här recenserades hans konsert:


Neil Young är både arg och glad och får Crazy Horse att svänga som Crazy Horse sällan har svängt. Som vanligt står man bara och gapar och är glad för att få vara med.


Att det ska bli lika storslaget i år är någonting man nästan inte vågar hoppas på, men mest troligt kommer det att fungera helt ut. Tyvärr är det ju så att många festivaler har haft de svårt de senaste åren, med konkurser och liknande. Men som man skriver i den här artikeln, än finns det hopp för Sveriges festivalscen, så det är bara dumt att ta ut något i förskott.