Off the Record

Årets Diva: Kanye West

Det har länge talats om divor i musikbranschen. Withney Houston, Mariah Carrey, Beyonce and so on. Men den största divan av alla, är en man.

Det handlar om Kanye West som de senaste åren blivit en av de största någonsin, efter att ha designat både skor och kläder, släppt skiva efter skiva och gift sig världens strösta realitystjärna. Nu kommer han att släppa ännu ett album, och det med storhet. Han kommer, när albumet släpps den 11 februari i år, att bjuda in till en livespelning av albumet på Madison Square Garden i New York. Där kommer han också att visa upp sin nya klädkollektion och - det är detta som gör honom till världens största diva genom tiderna - han kommer att låta spelningen livestreamas på biografer världen över. Det sjukaste är, att biograferna mest troligt kommer vara slutsålda.

Och att bete sig som Kanye är exakt vad som är trendigt 2016. Det gäller att stå ut - att ta plats. Att våga säga "Jag kommer att bli USA:s nästa president" utan någon som helst tvekan. Självklart är det svårt för oss vanligt dödliga att sticka ut som Kanye, då får man istället anpassa sig efter sina förutsättningar. Har du till exempel inte råd med ett par Yeezys (Kanyes skor som kostar flera tusenlappar) går det lika bra att köpa ett par liknande men snygga och billiga skor online. Viktigast är att du är trendig och har en snygg stil.

Mode 2016

När det kommer till mode kan det hela snabbt förändras. Från att det ena året var trendigt med slingor i håret är det nästa år trendigt med enfärgat hår, gärna i rosa. Därför är det bra att läsa trendiga modemagasin som berättar vad vi ska ta på oss. Ett mgasin som gjort sitt jobb är Chic, och de har listat vårens hetaste trender 2016. Bland annat kan vi se att synliga axlar är någonting som är mycket hett och att 90-talet fortsätter vara starkt i år. I år kommer även sneakers vara det som är mest hett när det kommer till skor, men självklart är det ingenting du ska välja när det nalkas fest. Där är det istället klackar som gäller och årets snyggaste festskor http://www.elle.se/7-trendiga-och-perfekta-festskor-till-2016/.